Snygga kläder från Penfield

Hittade ett relativit okänt men snyggt märke, nämligen det klassiska märket Penfield har letat runt i sitt arkiv efter tidlösa mönster att återskapa och resultatet av det arbetet är Bear Pack.

Mycket av kläderna är så klart lite för varma för större delen av året på Malta, men det blir kallare än vad man tror under vintern och det finns även många snygga plagg i vår och sommarkollektionen.

Detta är en kollektion som ligger helt rätt i tiden. Inspirerade av design från 1980- och 90-talen har klädskaparna lagt fokus på lättviktsmaterial, skaljackor och en comeback av logotypen från samma årtionden. Den klassiska Penfield-loggan i form av en björn står i centrum av kollektionen som består av jackor, t-shirts, shorts och en truckerkeps; alla i färgerna rött, vitt och blått, i sann 90-talsanda och som en hyllning till det typiskt amerikanska.

Från den allra första kollektionen, som bestod av fyra nyckelstilar för utomhusbruk och skapades i materialen nylon och dun, så har Penfield varit i spetsen av New England-estetiken. En stil som består av en autentisk mix av beståndsdelar som associeras med de äldsta universiteten i USA kombinerat med tekniskt sofistikerade tyger. Det var en stil som bidrog till att introducera amerikanska ytterkläder på den globala marknaden i och med att Penfield år 1979 började exportera till hela världen. I Sverige hittar du Penfields tidlösa klassiker hos The Terrace i Stockholm.

Penfields senaste efterlängtade kollektion välkomnar alltså tillbaka stilar från svunna tider, allihop dekorerade med den unika björnloggan och i färgstarka blockfärger. En återgång till en amerikansk stil med windbreakers med halv dragkedja och färgglada shorts i block och mönster. Några av de mest iögonfallande produkterna i kollektionen är till exempel den hopvikbara Pajac windbreaker i två-tonade färger som kan packas ihop i den främre påsfickan på jackan, Kenney och Ringgold t-shirtarna som hintar till 80-talets sportmode och den vatten- och vindresistenta Block Peacoat som passar bra både till vintern och våren. Kollektionen består av sammanlagt tjugo produkter, dessa och mycket annat kan du hitta här (just nu verkar det bara finnas grejer hur herrsortimentet).

admin